Društvo

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH u poseti Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2024

-

18:11

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH u poseti Srbiji
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH u poseti Srbiji - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije/Marijana Janković

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-major Gojko Knežević započeo je danas trodnevnu posetu Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

General Knežević je, nakon susreta s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, posetio Generalštab Vojske Srbije i s generalom Milanom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

Dvojica generala konstatovala su da se saradnja dve vojske uspešno odvija u okviru Foruma načelnika generalštaba balkanskih zemalja, koji za cilj ima jačanje vojne saradnje država regiona, kao i u oblasti obuke za učešće u multinacionalnim operacijama.

U tom smislu je posebno naglašena dugogodišnja dobra saradnja Centra za mirovne operacije Vojske Srbije s Centrom za obuku za operacije podrške miru Oružanih snaga BiH.

General Knežević će u toku sutrašnjeg dana posetiti Vojnu akademiju i Centar za mirovne operacije u Beogradu, gde će mu biti predstavljeni kapaciteti i delokrug rada ovih organizacionih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Poseta načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH je prilika da se još jednom istakne i potvrdi opredeljenje Republike Srbije za jačanje odbrambene saradnje s BiH i tako da doprinos unapređenju dobrosusedskih odnosa i bezbednosne situacije u okruženju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komentari (0)

Srbija