Društvo

Prvi dani proleća uz toplo i sunčano vreme, za vikend preko 20°C

Komentari

Autor: Euronws Srbija

21/03/2024

-

08:16

Prvi dani proleća uz toplo i sunčano vreme, za vikend preko 20°C
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dani proleća donose nam prijatno toplo i uglavnom sunčano vreme. Tako ćemo sve do kraja ove nedelje imati postepeno otopljenje, a za vikend se lokalno očekuje i preko 20 stepeni Celzijusa, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako je objasnila, ovako mirno i stabilno vreme posledica je polja visokog vazdušnog pritiska koje se prostire iznad Mediterana, a koje većem delu južne Evrope donosi toplu vazdušnu masu. 

"Vreme danas biće suvo i sunčano, sa temperaturom od 15 stepeni na jugu do 18 na severu zemlje. U Beogradu danas oko 17 stepeni. Severni vetar koji duva još danas povremeno će uzrokovati i dodatni osećaj svežine, pre svega u istočnim predelima, gde će dostizati najveću brzinu", rekla je Gojković.

Međutm, kako dodaje, u petak nam stiže prolazno naoblačenje sa slabom kišom koja će uglavnom zahvatiti zapadne i severne predele Srbije, dok će se u ostalim predelima smenjivati sunce i oblaci, ali bez padavina. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"U mestima gde će padati kiša očekuje se i pad temperature od nekoliko stepeni. Maksimalna dnevna će se kretati u intervalu od 15 do 19, koliko će biti u Beogradu", rekla je ona.

U subotu još toplije i uglavnom sunčano, lokalno i do 22 stepena. Trenutni prognostički modeli za nedelju najavljuju prolazak hladnog fronta sa severa, koji će nam doneti novo zahlađenje praćeno pljuskovima. Pad temperature biće za oko 10 stepeni, a na planinama se očekuje i nekoliko centimetara novog snega. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija