Društvo

I ovog vikenda gužve na graničnim prelazima: Dva sata se čeka na Horgošu, na Batrovcima sat i po

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2021

-

08:46

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Naoružajte se strpljenjem ukoliko planirate da ovog vikenda otputujete negde, pošto su već počele da se stvaraju gužve na graničnim prelazima i nižu kolone vozila. Prema informacijama Uprave granične policije putnička vozila i autobusi na Horgošu, na izlazu čekaju dva sata, Batrovcima na ulazu 90 minuta.


Zadržavanje vozila na Kelebiji, na izlazu, na Gradini na ulazu i na Preševu na izlazu je sat vremena, saopštio je AMS S.

Na Gostunu se na izlazu čeka 30 minuta, Špiljanima na izlazu 20 minuta, Batrovcima na ulazu 90 minuta, na izlazu 30 minuta, i Šidu na ulazu 30 minuta. Na teretnim terminalima nema zadržavanja.

Uslovi za vožnju će danas biti povoljniji, ali će intezitet saobraćaj biti jači zbog toga treba očekivati povremeno usporenu vožnju na pojedinim naplatnim rampama, ali i na mestima gde je zbog radova i posebnog režima odvijanja saobraćaja protok vozila slabiji.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Stanje na putevima

Na delu puta Kamenica-Šošanica, kod Kamenice, od 7 do 16 časova na snazi je obustava saobraćaja zbog radova. Za vreme obustave saobraćaj će biti preusmeren preko Vrnjačke Banje.


Boljevac - Knjaževac, tokom izvođenja radova, dolaziće do povremenih obustava saobraćaja.

Na auto-putu E-75, Lapovo-Markovac, do 13. avgusta radovi na rekonstrukciji natputnjaka preko auto-puta E-75. Za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka iz smera Beograda i preticajna saobraćajna traka iz smera Niša.

Mijoska - granični prelaz Gostun, do 31. decembra obavlja se sanacija klizišta Gračanica uz naizmenično propuštanje vozila. Alternativni putni pravac je deonica Kolovrat - Jabuka.

Prnjavor - Lipnički Šor, u zoni nadvožnjaka preko pruge u mestu Lešnica, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija naizmenično uz semaforsku signalizaciju.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Komentari (0)

Srbija