Društvo

Mreža poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom - put ka inkluzivnoj radnoj zajednici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2024

-

12:39

Mreža poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom - put ka inkluzivnoj radnoj zajednici
Tanjug/Bojan Stekić - Copyright Tanjug/Bojan Stekić

veličina teksta

Aa Aa

Forum mladih sa invaliditetom poziva društveno odgovorne poslodavce da postanu deo jedinstvene Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koja ima za cilj da kreira inkluzivnu radnu zajednicu u kojoj će osobe sa invaliditetom lakše dolaziti do zaposlenja, a poslodavci do kvalifikovanih kadrova.

Mreža je pokrenuta 2021. godine, a unapređena je uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kroz projekat "Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom", koji realizuje Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Karitasom Srbije, Smart Kolektivom i Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Forum mladih sa invaliditetom, kao osnivač i koordinator Mreže, pruža stratešku podršku poslodavcima za dugoročno i održivo zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

"Mreža poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom okuplja društveno odgovorne kompanije koje sprovode aktivnu politiku inkluzivnog zapošljavanja i direktno utiču na unapređenje položaja osoba sa invaliditetom. Mreža poslodavaca podstiče povezivanje, razmenu iskustava i konsultacije. Kako bismo unapredili kapacitete poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, organizujemo treninge, radionice, pružamo podršku u prilagođavanju radnog mesta i radnih uslova, kao i konsultativne usluge u svim fazama zapošljavanja, a sve u cilju kreiranja inkluzivnog radnog okruženja", rekla je Jovana Krivokuća Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom.

Forum mladih sa invaliditetom ima višegodišnje iskustvo u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom, 18 godina direktnog rada sa osobama sa invaliditetom i 15 godina rada sa više od 100 poslodavaca. Do sada su pokrenute brojne inicijative koje su doprinele unapređenju položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada. Zainteresovani poslodavci, prijavu za članstvo u Mreži poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom mogu podneti putem online forme a detaljnije informacije o benefitima koje donosi članstvo u Mreži se nalaze na fmi.rs/mreza-poslodavaca/.

Komentari (0)

Srbija