Društvo

Oglasila se bečka policija: Isključuje se veza između osoba sa snimka i nestale devojčice iz Bora

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

04/04/2024

-

07:28

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Bečka policija saopštila je da je razjašnjen identitet osoba sa snimaka, koje je u Beču napravio državljanin Srbije, i da je sa njima uspostavljen kontakt.

"Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim slikama i nestale devojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti", navodi se u saopštenju, prenosi RTS.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu deteta, dodaje se u saopštenju.

I MInistarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je  od strane bečke policije obavešteno da na snimku koji je proveravan u sklopu potrage za nestalom devojčicom, nije dvogodišnja Danka Ilić.

Austrijski sajt "Kosmo" juče je preneo da je pronašao jednu od dve žene sa snimka koja je tvrdila da na snimku nije Danka, već njena ćerka. Navedeno je da žene nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i otmicom deteta. 

Rumunska državljanka (36), koji živi i radi u Beču, rekla je da je bila u Velsu kada je shvatila da se na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji deli snimak sa njenim likom i da se za njom traga zbog nestalog deteta.

Inače, juče se austrijska policija zvanično oglasila povodom snimka koji je u subotu snimio srpski državljanin na tramvajskoj stanici u Beču, a na kome su bile dve žene sa devojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić. Bile su objavljene i fotografije žena, kako bi građani mogli da prijave policiji ako ih vide, ili znaju gde se nalaze. Austrijska policija saopštila je tada da porodica nestale Danke Ilić pretpostavlja da se na video-snimku nalazi dvogodišnja devojčica.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Iz MUP-a Srbije su naveli da se intenzivna potraga za devojčicom nastavlja, i da je istraga proširena na teritoriju Srbije.

U potragu se uključila i policija Slovenije koja je pozvala one koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave. U međuvremenu je MUP Republike Srpske pozvao građane da, ukoliko imaju informaciju o nestaloj devojčici, hitno obaveste policiju na broj telefona 122.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija