Društvo

Sneg na jugozapadu Srbije, zabeleli se Pešter i Zlatibor

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

21/04/2024

-

11:53

Sneg na jugozapadu Srbije, zabeleli se Pešter i Zlatibor
Sneg na jugozapadu Srbije, zabeleli se Pešter i Zlatibor - Copyright Tanjug/PRIJEPOLJE INFO

veličina teksta

Aa Aa

Od jutros sneg provejava na Pešteri i Zlatiboru. Saobraćaj se na Zlatiboru odvija usporeno, a vozačima se preporučuje oprez zbog vlažnih kolovoza, piše RTS.

Na području Sjenice i Pešterske visoravni od jutros pada sneg slabijeg intenziteta. Nema formiranja većeg snežnog pokrivača. Trenutno se temperature kreću od -1 do 0 stepeni.

Sneg od jutros provejava na Zlatiboru, ali i u drugim mestima Zlatiborskog okruga, javlja dopisnik RTS-a. Temperatura je oko dva stepena. Saobraćaj se odvija usporeno, a vozačima se preporučuje oprez zbog vlažnih kolovoza. Pošto je vlažan, sneg se brzo topi.

Kako je Euronews Srbija već pisao, prognostički modeli za ponedeljak najavljuju oblačno, ali uglavnom suvo vreme sa temperaturom daleko ispod proseka. Još jedan ciklon sa Mediterana stiže nam već u utorak, a to znači nov nalet intenzivnih kišonosnih oblaka. Nestabilno vreme, sa dosta kišnih sati zadržaće se tokom cele naredne nedelje, a temperatura će samo ponegde prelaziti 15 stepeni. 

Prvu polovinu aprila obeležilo je ekstremno toplo vreme, a toplotni talas sa temperaturom i za 10 stepeni iznad proseka trajao je nešto više od dve nedelje. Druga polovina aprila donosi nam temperaturu ispod proseka, a izvesno je da će oblaci i povremene padavine obeležiti i prve dane maja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija