Društvo

Trenutak kada je avio-bomba iz Niša uništena u kamenolomu u Gadžinom Hanu (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/04/2024

-

19:38

Trenutak kada je avio-bomba iz Niša uništena u kamenolomu u Gadžinom Hanu (VIDEO)
Trenutak kada je avio-bomba iz Niša uništena u kamenolomu u Gadžinom Hanu (VIDEO) - Copyright Instagraram/serbialive_vesti

veličina teksta

Aa Aa

U kontrolisanim uslovima u kamenolomu u Gadžinom Hanu danas je bezbedno uništena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, a koja je prethodno danas uklonjena sa gradilišta u Nišu, saopštio je MUP. 

Uništavanje avio bombe izveli su članovi Specijalističkog tima za zaštitu od NUS Sektora za vanredne situacije."

"Obaveštavamo vas da je u kontrolisanim uslovima u kamenolomu u Gadžinom Hanu bezbedno uništena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, a koja je prethodno danas uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu", objavio je MUP na mreži Instagram uz video snimak eksplozije.

U pitanju je avio-bomba MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, koja je zaostala iz NATO bombardovanja. 

Bomba je prethodno uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, a evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove, rekao je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmeštena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP.

Čaušić je zahvalio građanima Niša na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, kao i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

 

Komentari (0)

Srbija