Društvo

Radojičić: Situacija u Vinči danas bolja nego juče, trenutno na terenu tri vatrogasna vozila

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2021

-

17:02

Radojičić: Situacija u Vinči danas bolja nego juče, trenutno na terenu tri vatrogasna vozila
Radojičić: Situacija u Vinči danas bolja nego juče, trenutno na terenu tri vatrogasna vozila - Copyright Aleksandar Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Situacija u Vinči je danas bolja nego juče, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nakon održane sednice Stručno-operativnog tima gradskog Štaba za vanredne situacije povodom požara koji je izbio na deponiji Vinča.


Radojičić je naveo da na terenu u ovom trenutku dejstvuje vatrogasno - spasilačka brigada sa tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca.

"Broj vatrogasnih vozila i vatrogasaca je smanjen u odnosu na jučerašnji dan jer je uporedo angažovano sedam radnih mašina teške mehanizacije koje vrše zatrpavanje već ugašenih površina zemljom. Dalje aktivnosti će se odvijati tako što će vatrogasci nastaviti dogašavanje površina, koje će nakon gašenja takođe biti zatrpavane zemljom", izjavio je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da je proces maksimalno ubrzan kako bi se cela akcija okončala u što kraćem roku.

Sednici su prisustvovali i predstavnici gradskog Zavoda za javno zdravlje, a gradonačelnik je saopštio da je izvršen nov presek stanja i da u periodu od 20 sati 8. avgusta do 13 sati danas, 9. avgusta, nisu zabeležene povećane koncentracije suspendovanih čestica u vazduhu.

"Situaciju pratimo kontinuirano, a predstavnici nadležnih stručnih službi će i dalje pravovremeno obaveštavati javnost. Ekipe gradskog Zavoda za javno zdravlje u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i ostalim institucijama nastavljaju sa intenzivnim praćenjem kvaliteta vazduha i stanja na terenu", rekao je Radojičić.

Dodao je da će se i dalje izlaziti sa svim neophodnim informacijama pred građane kako bi javnost bila upoznata sa celokupnom situacijom.

Komentari (0)

Srbija