Društvo

Lokalizovan požar na deponiji Duboko: Kvalitet vazduha u Užicu nije ugrožen, tvrdi ministarstvo zaštite životne sredine

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2024

-

17:12

Lokalizovan požar na deponiji Duboko: Kvalitet vazduha u Užicu nije ugrožen, tvrdi ministarstvo zaštite životne sredine
Lokalizovan požar na deponiji Duboko: Kvalitet vazduha u Užicu nije ugrožen, tvrdi ministarstvo zaštite životne sredine - Copyright Tanjug/Borivoje Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić izjavila je danas da je situacija uzrokovana požarom na deponiji Duboko, kod Užica, bolja i da je požar lokalizovan tako da ne može da se širi.

Tokom obilaska deponije Duboko, Jokić je rekla da je došla da razgovara sa građanima i da im objasni kako je došlo do požara, kao i da kvalitet vazduha nije ugrožen.

"Radimo sve što možemo i sve što je u našoj moći, kako i mi, tako i lokalna samouprava i regionalna deponija na tome da se požar ugasi. Radi se danonoćno, ekipe su ovde konstantno, donose se zemlja, donose se voda, istovremeno se mešaju sa otpadom, tako da nadamo se da će u narednih par dana požar da se smanji, ako ne i da se ugasi", rekla je Jokić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Dodala je da Ministarstvo zaštite životne sredina konstantno prati kvalitet vazduha i da je on, za sada, dobar, da nema prekomernog zagađenja, ni zagađenja prekograničnih vrednosti.

"Pratimo ga od kako se situacija desila, odnosno od kako se akcident desio i nastavit ćemo da radimo na tome", poručila je Jokić. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ona je istakla da se istovremeno radi na pripremi dokumentacije za izbor izvođača radova na proširenju i stabilizaciji te deponije, kao i na tretmanu i sakupljanju biogasa koji zapravo i prouzrokuje takvu vrstu požara. 

"Taj tretman biogasa će omogućiti da se požar više nikada ne desi u tom smislu i tom nekom obimu, a takođe i da se upotrebi u druge svrhe, kako je to predviđeno zakonom", objasnila je Jokić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija