Društvo

Pljuštale kazne tokom praznika: Saobraćajna policija otkrila oko 25.000 prekršaja, vozili pod dejstvom alkohola, droge

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2024

-

13:45

Pljuštale kazne tokom praznika: Saobraćajna policija otkrila oko 25.000 prekršaja, vozili pod dejstvom alkohola, droge
Pljuštale kazne tokom praznika: Saobraćajna policija otkrila oko 25.000 prekršaja, vozili pod dejstvom alkohola, droge - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici saobraćajne policije su za vreme praznika, na teritoriji Srbije kontrolisali više od 57.000 vozila i otkrili oko 25.000 prekršaja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 15.600 vozača, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 1.109, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 91 učesnik u saobraćaju.

Takođe, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je oko 2.500 vozača i putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu 108 osoba.

MUP Srbije

 

Akcija, koja je trajala tokom šestodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja provedena je u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom praznika, kada u saobraćajnim nezgodama strada veći broj učesnika u saobraćaju u odnosu na ostatak godine. 

Napominju da tokom četiri dana nije registrovana nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima. Kako se navodi, saobraćajna policija će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole koje će biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji najviše ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija