Društvo

Lončar sa direktorima zdravstvenih ustanova: Mora da se unapredi odnos prema pacijentima u državnom zdravstvu

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2024

-

15:28

Lončar sa direktorima zdravstvenih ustanova: Mora da se unapredi odnos prema pacijentima u državnom zdravstvu
Lončar sa direktorima zdravstvenih ustanova: Mora da se unapredi odnos prema pacijentima u državnom zdravstvu - Copyright Tanjug/Ministarstvo zdravlja/ Aleksandar Angelovski

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa rukovodiocima svih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji i tom prilikom istakao da očekuje značajno veći nivo posvećenosti, profesionalizma i posebno unapređen odnos prema pacijentima.

"Naši zadaci za naredni period su jasni - državno zdravstvo ne sme da tavori i propada, jer moramo svakom građaninu da omogućimo lečenje najsavremenijim aparatima i opremom koju smo nabavljali do 2022.godine", rekao je Lončar. 

Zatim, kako je dodao, zdravstvo ne sme biti teret države, a pacijenti moraju biti u središtu pažnje naših lekara i sestara, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

"Pacijenti ne smeju da osećaju nikakvu neprijatnost u zdravstvenim ustanovama, to neću da tolerišem. Očekujem da koliko od ponedeljka vi lično obavite vizite, po svim odeljenjima vaših bolnica, da razgovarate sa pacijentima, da vidite kakvi su njihovi utisci o vašim bolnicama, domovima zdravlja, da razgovarate sa zaposlenima, svojim kolegama, i da stvari značajno unapredite. Maksimalnu posvećenost, odgovornost i profesionalnost tražim od vas kao direktno odgovornih za stanje u vašim ustanovama“ istakao je Lončar.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija