Društvo

Na teritoriji opštine Vladičin Han proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2024

-

22:01

Na teritoriji opštine Vladičin Han proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina
Na teritoriji opštine Vladičin Han proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na teritoriji opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina na celoj teritoriji opštine.

Pripadnici VSJ Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a tokom tih akcija je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koji su koristili dve pumpe, saopštio je MUP.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na ispumpavanju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije.

Od juče, od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su ukupno devet osoba - tri u Užicu, pet u Novom Pazaru, jednu u Vranju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Bili su angažovani i na 56 akcija ispumpavanja vode - 17 u Novom Pazaru, 19 u Šapcu, dva u Užicu, 11 u Vranju, jednom u Sokobanji, dva u Kraljevu, dva u Pančevu, jednom u Pirotu i jednom u Čačku.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP su bili angažovani i na pet intervencija uklanjanja palih stabala - jednoj u Somboru, dve u Baču, jednoj u Beočinu i jednoj u Novom Sadu.

Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija