Društvo

Vojska pomaže vodosnabdevanje opština Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

20:08

Vojska pomaže vodosnabdevanje opština Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac
Ekstremno visoke temperature - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Na osnovu naredbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Nebojša Stefanović doneo je odluku o raspoređivanju devet autocisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom u četiri opštine naše zemlje.

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije.

Zbog problema u vodosnabdevanju sistema "Rzav" proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac.

U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje spadaju u teritoriju opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će, kao i svaki put do sada, angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima u prevazilaženju problema nastalih usled elementarnih nepogoda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija