Društvo

Oni sada opet imaju svoj dom: Uručeni ključevi stanova za dve izbegličke porodice u Temerinu

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2024

-

15:31

Oni sada opet imaju svoj dom: Uručeni ključevi stanova za dve izbegličke porodice u Temerinu
Ključevi od stana - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dve izbegličke porodice iz Temerina danas su dobile stanove, a ključevi su im uručeni na svečanosti u prisustvu predsednika opštine i komesarke za izbeglice i migracije - Mladena Zeca i Nataše Stanisavljević.

Zec i Stanisavljević su tom prilikom ocenili da rešavanje stambenog problema porodica Dražić i Gencer pokazuje posvećenost opštine i saradnju na svim nivoima u cilju poboljšanja kvaliteta života izbeglih i raseljenih.

Zec i Stanisavljević danas su razgovarali i o aktivnostima i rezultatima saradnje Komesarijata i lokalne samouprave u oblasti pomoći izbeglim i interno raseljenim. Tom prilikom saopšteno je da je Opština Temerin za 2024. godinu iskazala potrebe za 20 grantova za ekonomsko osnaživanje porodica izbeglica, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

Stanisavljević je navela da je Komeserijat do sada opštini Temerin dodelio sredstva kojima su pomognute 252 porodice izbeglica i interno raseljenih. 

"Komesarijat je tu zbog svojih korisnika i uvek se trudimo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna, jer obezbeđivanje krova nad glavom je najvažniji korak u životu svakog čoveka i sa takvom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti uz podršku jedinica lokalne samouprave", rekla je komesarka Stanisavljević.

Predsednik opštine Temerin, Mladen Zec, izrazio je zahvalnost Komesarijatu na kontinuiranoj podršci i uspešnom partnerstvu, istakavši da će opština nastaviti da pruža pomoć i podršku izbeglim i raseljenim, kako bi svi građani imali jednake šanse za dostojanstven život.

Porodice Dražić i Gencer nisu krile oduševljenje i zahvalnost što su konačno dobili priliku da žive u novim domovima i istakle da je ovo za njih veliki korak ka boljoj budućnosti. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija