Društvo

Komesarka za izbeglice obišla migrante povređene u saobraćajnoj nesreći

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2024

-

08:58

Komesarka za izbeglice obišla migrante povređene u saobraćajnoj nesreći
Preševo - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević posetila je prihvatni centar Preševo i obišla migrante koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći koji se dogodila 20. februara 2024. godine.

Ovom prilikom komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem svih petoro lica koji su smešteni u centru u Preševu i kojima je odmah po dolasku pružena neophodna nega, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

Kako se ističe, svim licima u centru kojim rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije obezbeđena je hrana, zdravstvena zaštita i psiho-socijalna podrška jer cilj Komesarijata je da pomogne i zbrine sva lica kojima je pomoć potrebna.

"Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je odmah krenuo sa zbrinjavanjem lica koja su doživela saobraćajnu nesreću i u stalnoj smo komunikaciji i koordinaciji sa svim državnim organima", napominje se u saopštenju. 

Kako se ukazuje, u prihvatnom centru u Preševu trenutno je smešteno 194 lica, od čega dominantnu nacionalnu strukturu čine korisnici poreklom iz Sirije i ovaj centar opredeljen je za prijem i smeštaj punoletnih muškaraca – samaca. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija