Aktuelno

Tri osobe poginule u udesu kod Preševa: Vozilo sa migrantima sletelo sa puta, među povređenima i dete

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/02/2024

-

09:38

Tri osobe poginule u udesu kod Preševa: Vozilo sa migrantima sletelo sa puta, među povređenima i dete
FoNet/Marko Dragoslavić - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Tri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći između sela Aliđerce i Reljan na državnom putu Preševo-Bujanovac sinoć oko 23 sata. Povređeno je 12 osoba, od kojih su četiri prebačene iz zdravstvenog centra Vranje u UKC Niš. 

Do nesreće je došlo kada je osumnjičeni R.R (43) iz sela Crnotince u nameri pribavljanja koristi neovlašćeno obavljao tranzit 14 ilegalnih migranata iz Afričko-azijskih zemalja i usled neprilagođene brzine sleteo je sa puta, vozilo se prevrnulo, kada je došlo do smrti i povređivanja lica, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Uviđaj je obavio dežurni javni tužioc Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, Odeljenja u Bujanovcu.

Osumnjičenom je naloženo zadržavanje do 48 sati i biće priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju zbog krivičnih dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i Nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dodaje se u saopštenju. Takođe, utvrđeno je da je R. R. vozilom upravljao bez vozačke dozvole.

Među povređenima je i dete od 15 godina koje je prebačeno na odeljenje dečje hirurgije UKC Niš. Osoba stara 18 godina zadobila je povrede grudnog koša i primljena je na hiruršku opservaciju. 

Povređena je i osoba starosti 37 godina i primljena je na jedinicu intezivnog lečenja UKC Niš. Četvrto lice, starosti 47 godina, koje je prebačeno u Niš je u stabilnom stanju i ima kontuziju grudnog koša.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija