Društvo

RHMZ izdao hitno upozorenje: U naredna dva sata u Vojvodini intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom

Komentari

Autor: RHMZ

10/06/2024

-

16:42

RHMZ izdao hitno upozorenje: U naredna dva sata u Vojvodini intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom
RHMZ izdao hitno upozorenje: U naredna dva sata u Vojvodini intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

 

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje u 16 sati da se u naredna dva sata na području Vojvodine mestimično očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i lokalnom pojavom grada i to naročito na području srednjeg Banata.

Podsetimo, RHMZ je ranije u toku dana najavio da može doći do nepogoda u Sremu i Banatu u vidu lokalnog razvoja oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom ili plјuskom. 

Od utorka promena vremena

Takođe, širu teritoriju Srbije će već u utorak i sredu zahvatiti veća količina padavina i grad.

U utorak i sredu vreme će biti promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U utorak, u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu i u ostalim krajevima, lokalno i sa većom količinom padavina za kratko vreme, a moguća je i pojava grada.

Do petka će se nastaviti promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, kratkotrajnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija