Društvo

Ðorđević: Pošta nabavlja 800 novih bicikala za dostavu pošiljki

Komentari

Autor: FoNet

12/08/2021

-

23:10

Ðorđević: Pošta nabavlja 800 novih bicikala za dostavu pošiljki
Ðorđević: Pošta nabavlja 800 novih bicikala za dostavu pošiljki - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević najavio je danas da će do kraja godine za poštare biti nabavljeno 800 najsavremenijih bicikala, na standardni i električni pogon, za dostavu pošiljaka, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Đorđević je na otvaranju Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, istakao da Pošta Srbije ima najveću organizovanu biciklističku mrežu u zemlji koja se koristi za dostavu pošiljaka, pretežno u Vojvodini, i da će ona do kraja godine da se unapredi i osavremeni.

"Potenciranjem ekoloških načina dostave, čuvamo i brinemo o životnoj sredini na dobrobit svih građana. Takođe, Pošta Srbije kao društveno-odgovorna kompanija podržava razvoj sporta i inicijative kojima se unapređuje svest o dobrobiti fizičke aktivnosti i promovišu zdravi stilovi života. Biciklizam, kao sport za sve generacije i aktivnost koja povezuje građane kroz mrežu Pošte Srbije, ima za nas poseban značaj", rekao je on.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu trajaće do 15. avgusta, a Srbija je prva zemlja u istoriji koja ga organizuje u regionu, uz pomoć, između ostalih, i Pošte Srbije, kao jednog od zvaničnih sponzora. 

Komentari (0)

Srbija