Društvo

Podaci zabrinjavaju: Novi skok broja zaraženih i preminulih od korone

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2021

-

15:04

Podaci zabrinjavaju: Novi skok broja zaraženih i preminulih od korone
Podaci zabrinjavaju: Novi skok broja zaraženih i preminulih od korone - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U prethodna 24 časa, u Srbiji je registrovano 1.073 nova slučaja koronavirusa, od 11.324 testiranih osoba. Preminulo je šest osoba. Hospitalizovana je 831 osoba, a na respiratoru se nalazi 25 pacijenta.

Da podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirano 11.413 osoba, od čega je registrovano 983 nova slučaja zaraze. Preminula je jedna osoba.

 

 

Epidemiolozi procenjuju da se vrh novog talasa očekuje početkom septembra i da se teško može reći koliko će on biti snažan. Međutim, dodaju i da je moguće da bude slabiji od prethodnog, ali da duže traje.

Prethodni talas bio je najači od početka epidemije, a najveći broj zaraženih registrovan je 1. decembra prošle godine – 7.999. U tom periodu na bolničkom lečenju bilo je skoro 10.000 pacijenata. Kovid bolnice u Beogradu nisu mogle tada da prime sve pacijente, pa su oni zbrinjavani u Kragujevcu, Niškoj banji, Mladenovcu... 

Poslednjih dana raste broj prvih pregleda u kovid ambulantama domova zdravlja. Samo u Domu zdravlja Palilula broj pregleda je povećan za 30 odsto u odnosu na pre dve nedelje, a u pojedinim ambulantama je dupliran.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija