Društvo

Sledeće nedelje će se održati saslušanje zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2021

-

16:04

Sledeće nedelje će se održati saslušanje zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici
Vidovdanska ulica - Copyright Euronews/Jovana Stanković, Nataša Jovanović, Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu sledeće sedmice treba da budu saslušani odgovorni za urušavanje dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula.

Za četvrtak 26. avgust planirano je saslušanje investitora izgradnje B.S, kao i tri izvođača radova M.R, G.M. i D.R, dok će osoba zadužena za nadzor biti ispitana naknadno, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Krivične prijave protiv njih podneo je građevinski inspektor na Vračaru.

Na teret im se stavlja krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti, pošto je nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

Inspekcija zatvorila još tri gradilišta na Vračaru

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove je u toku današnje redovne kontrole u Ulici gospodara Vučića na opštini Vračar zatvorila tri gradilišta.

Kako se precizira u saopštenju Sekretarijata na tri objekta u nizu izvode se radovi bez izdatih odobrenja nadležnog organa, saopšteno je iz Gradske uprave.

U skladu sa utvrđenim činjenicama gradska građevinska inspekcija je zatvorila sva tri gradilišta, te će preduzeti dalje mere u skladu sa zakonom.

Kako se navodi u saopštenju, postupci pred ovim organom su u toku.

Preporuka za vas

Vesić nakon sastanka sa stanarima iz Vidovdanske: Grad diže novu zgradu, za oko godinu dana svima stanovi iste kvadrature

Komentari (0)

Srbija