Život

Zec preživeo 14 dana bez hrane i vode u ruševinama zgrade u Vidovdanskoj ulici: Spasio ga jedan od stanara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/07/2021

-

13:14

Zec preživeo 14 dana bez hrane i vode u ruševinama zgrade u Vidovdanskoj ulici: Spasio ga jedan od stanara
Preživeo zec u ruševinama u Vidovdanskoj ulici - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Zec Vili je, nakon što se urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula, ostao u ruševinama 14 dana bez hrane i vode, a preživeo je. Danas ga je spasio jedan stanar zgrade Miodrag Stainović.

Četvorogodišnji Zec je inače bio poklon koji je Stainovićev zet kupio njegovoj ćerki.

U trenutku kada se deo zgrade urušio niko nije stigao da ponese Vilija, pa je činjenica da je preživeo ne samo rušenje i padanje cigli, već i dve nedelje bez hrane ili vode, iznenadila sve.

Jedan od njih je prokomentarisao da se desilo "pravo čudo".

Euronews

Akciju je inače organizovao Darko Glavaš iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima. On se prvi popeo na konstrukciju i proverio da li je bezbedno proći do ruševina.

Euronews

Posle toga se Miodrag Stainović uputio da pronađe zeca Vilija.

Zec je trenutno u kavezu, a vlasnici su ga nahranili šargarepom i dali mu da pije vodu. Stainović je rekao da će narednih dana da ga odvede kod veterinara.

Podsetimo, zgrada u Vidovdanskoj ulici se prvi put obrušila 16. jula usled radova na gradilištu pored objekta, a onda se drugo urušavanje dogodilo samo četiri dana kasnije. Na svu sreću stanari su evakuisani još pri prvom obrušavanju, a Grad Beograd im je omogući privremeni smeštaj u hotelu Slavija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin