Društvo

Posle kiše stiže sunce: Konačno lepše vreme, temperatura do 24 stepena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2021

-

08:56

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U većini mesta u Srbiji danas će biti pretežno sunčano, vedro i suvo. Nešto više oblaka i dalje će se zadržavati iznad Kosova i Metohije, ali neće biti kiše. Temperatura će biti za tri do četiri stepena viša nego juče. U najtoplijem delu dana između 22 i 24 stepena.

Tokom vikenda temperatura se na planinama spustila ispod 10 stepeni. U subotu je na Kopaoniku izmereno samo osam stepeni, što odgovara vrednostima koje se obično beleže u oktobru.

"Kada je reč o padavinama, najviše kiše palo je na jugozapadu, tačnije nešto više od 20 litara po metru kvadratnom. Kišan period, za sada je iza nas", kaže meteorološkinja Milena Lazarević.

Ona navodi da je za stabilizaciju vremena odgovoran anticiklon, odnosno polje povišenog vazdušnog pritiska čiji se centar trenutno nalazi iznad Velike Britanije i proteže se sve do Balkana.

Vetar u većem delu zemlje ostaje slab do umeren severnog i severozapadnog pravca.

Sam kraj avgusta obeležiće prijatna, letnja temperatura koja će se u natoplijem delu dana kolebati oko 25 stepeni, dok će jutra biti svežija sa oko 10 stepeni. Prolazna slaba kiša moguća je u utorak, ali tek ponegde, uglavnom oko Jagodine i Paraćina.

Sve u svemu, pred nama je nekoliko suvih, pretežno sunčanih i umereno toplih dana. 
 

Komentari (0)

Srbija