Društvo

Sve više bolnica u Srbiji prelazi u kovid sistem

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

14:23

Sve više bolnica u Srbiji prelazi u kovid sistem
Sve više bolnica u Srbiji prelazi u kovid sistem - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U kovid sistem od sutra će ponovo ući Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović", a od subote i KBC "Bežanijska kosa".


Pre nekoliko dana direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković najavila je mogućnost da ta ustanova ponovo pređe u kovid sistem, jer svi trpe zbog lošeg odziva na vakcinaciju u Srbiji.

KBC "Bežanijska kosa" izašla je prethodno iz kovid sistema početkom maja, dok je sredinom maja i KBC "Dr Dragiša Mišović" izašao iz kovid režima.

Od danas je u kovid sistemu i Opta bolnica Leskovac, a direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević rekao je za RTS da je 70 postelja spremno za prijem pacijenata.

Кako navodi, u prethodnom periodu pacijente sa težom kliničkom slikom prevoženi su u Kruševac, ali su tamo svi kapaciteti popunjeni.

"Infektivno odeljenje već je otvoreno za kovid pacijente kao i zgrada službe fizikalne medicine, a za prijem obolelih spremno je i grudno odeljenje", rekao je on.

Zamenik direktora Кliničkog centra Niš Radmilo Janković rekao je jutros da  će i KC Niš, nakon pet meseci, ponovo ući u kovid sistem, već od petka.

"Već imamo 18 pacijenta na Infektivnoj, verovatno već u petak otvaramo jedan sprat kliničkog centra", naveo je Janković.

U Srbiji je juče registrovano 5.633 inficiranih osoba virusom korona, dok su preminule 24  osobe.

Na bolničkom lečenju trenutno je 1.908 pacijenata, a na respiratoru 121 pacijent.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija