Društvo

Forum beogradskih gimnazija: Pojačati epidemiološki nadzor u školama u prestonici

Komentari

Autor: S.T.

10/09/2021

-

13:35

Forum beogradskih gimnazija: Pojačati epidemiološki nadzor u školama u prestonici
Forum beogradskih gimnazija: Pojačati epidemiološki nadzor u školama u prestonici - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Forum beogradskih gimnazija pozvao je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da zajedno sa Timom za škole pojača epidemiološki nadzor u beogradskim gimnazijama i da na dnevnom nivou donose odluke o nastavi u školama.

Oni tvrde da je od početka školske godine do danas više od 10 odsto odeljenja u beogradskim gimnazijama bilo primorano da pređe na onlajn nastavu.

"Forum beogradskih gimnazija je sproveo internu analizu u pogledu broja odeljenja koja su u periodu od početka školske godine do danas bila primorana da pređu na onlajn nastavu. Prema podacima koje su dostavili predstavnici Foruma ukupan broj odeljenja koja su morala da pređu na onlajn nastavu iznosi 48", kaže predsednik Foruma Aleksandar Markov, a navodi se u saopštenju.

Forum navodi da u ovom trenutku raspolažu sa podacima za 13 beogradskih gimnazija, čiji su predstavnici dostavili rezultate.

"Broj odeljenja koji je prešao na onlajn nastavu je sigurno i veći i u pogledu procenata značajno prevazilazi procenat odeljenja na nivou Srbije od 0,9 odsto, što je podatak koji je Ministarstvo prosvete saopštilo pre dva dana", kažu u Forumu.

Pozivaju Ministarstvo prosvete i Tim za škole da na dnevnom nivou donose odluke u pogledu organizacije rada škola umesto na nedeljnom kako je to trenutno slučaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija