Društvo

Ružić: Vakcinišite se kako bismo decu zadržali u školskim klupama

Komentari

Autor: S. T.

18/09/2021

-

11:59

Ružić: Vakcinišite se kako bismo decu zadržali u školskim klupama
Krizni štab - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete Branko Ružić pozvao je danas sve građane da se vakcinišu, kako bi đaci što duže ostali u školskim klupama i regularno pratili nastavu.

On je, u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima, naveo da je vreme da se "opametimo" i da on kao prvi čuvar obrazovnog sistema, neće dozvoliti da deca budu ugrožena, te da zbog toga sve više škola prelazi na onlajn nastavu.

"Dan nije prošao da mi u Ministarstvu sa zdravstvenom strukom ne diskutujemo šta sve možemo da učinimo da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni. Apelujem na građane, a i o tome govorim na Кriznom štabu, da shvate da kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama", naveo je ministar Ružić.

On je naglasio da "kao prvi čuvar obrazovnog sistema" neće dozvoliti nikada da deca budu ugrožena i da zbog toga sve više škola prelaze na onlajn.

"Dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem. Mi u Ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se", zaključio je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija