Društvo

"Gvozdeni mačak 2021" i "Komšije 21": Počele zajedničke vežbe vojska Srbije i Mađarske

Komentari

Autor: FoNet

20/09/2021

-

21:06

"Gvozdeni mačak 2021" i "Komšije 21": Počele zajedničke vežbe vojska Srbije i Mađarske
Vežba rečnih jedinica Vojske Srbije i Mađarske vojske - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Vojske Srbije počeli su danas dve međunarodne vežbe, "Gvozdeni mačak 2021" i "Komšije 21", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Taktičku vežbu "Gvozdeni mačak 2021" pripadnici Rečne flotile realizuju sa Prvim pukom za razminiranje Mađarske vojske, na poligonu Vojske Srbije na Tisi kod Titela.

Cilj vežbe je razmena iskustava u primeni taktika, tehnika i procedura u zaštiti rečnog saobraćaja i unapređenje saradnje sa Mađarskom vojskom kroz zajednička uvežbavanja i realizaciju vežbe rečnih jedinica, navodi se u saopštenju.

Ove godine poseban naglasak je na razvijanju sposobnosti zajedničke komande za planiranje, pripremu i izvođenje multinacionalnih vežbi. Međunarodna taktička vežba "Komšije 21" održava se u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu, a sa pripadnicima naše vojske realizuju je pripadnici Mađarske vojske i Nacionalne garde Ohaja.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

 

Cilj ove vežbe, koja se održava do 24. septembra, je da se ljudstvo taktički i tehnički obuči za primenu procedura u toku izvođenja multinacionalnih operacija, uz jačanje međusobnog poverenja i razmenu iskustava u međunarodnom okruženju, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija