Društvo

Državna komemoracija na Zejtinliku povodom 103 godine od proboja Solunskog fronta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2021

-

13:00

Državna komemoracija na Zejtinliku povodom 103 godine od proboja Solunskog fronta
Državna komemoracija na Zejtinliku povodom 103 godine od proboja Solunskog fronta - Copyright minrzs.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

U kompleksu srpskog Vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, održana je državna komemorativna svečanost polaganja venaca i odavanja pošte srpskim vojnicima povodom 103 godine od proboja Solunskog fronta.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević predvodila je svečanost, a razgovarala je i sa višedecenijskim čuvarom tog groblja Đorđem Mihailovićem, kome je uručila zlatnik sa likom Svetog Đorđa i natpisom "Zahvalna Srbija", saopšteno je iz ministarstva.

Ministarka Kisić Tepavčević je tom prilikom istakla nemerljiv doprinos Đorđa Mihailovića očuvanju sećanja na proboj Solunskog fronta i na stradale srpske vojnike, koji počivaju na Vojnom groblju Zejtinlik.

"Vaša zemlja vam je beskrajno zahvalna na svemu što činite. Hvala vam što mlade generacije učite i podsećate na veliku žrtvu koju je srpska vojska podnela upravo da bismo mi danas živeli u miru i slobodi", rekla je Kisić Tepavčević.

U Spomen knjigu ministarka Kisić Tepavčević je upisala: "Srpski junaci, vaša hrabrost i vaš podvig će Srbija večno da pamti".

Komemorativnoj svečanosti na Vojnom groblju Zejtinlik prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

Poštu srpskim vojnicima odale su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija Generalnog konzulata Republike Srbije u Solunu, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija