Društvo

Vozaču autobusa koji je uleteo u dečje igralište u Zemunu određen pritvor do 30 dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija/J.S.

26/09/2021

-

15:41

Vozaču autobusa koji je uleteo u dečje igralište u Zemunu određen pritvor do 30 dana
Vozaču autobusa koji je uleteo u dečje igralište u Zemunu određen pritvor do 30 dana - Copyright Euronews/ Jovan Đurić

veličina teksta

Aa Aa

Vozaču autobusa na liniji 45, koji je u petak izazvao saobraćajnu nesreću u Zemunu, određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Nakon saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, njemu je određen pritvor po skraćenom postupku, kako ne bi mogao da utiče na svedoke sa slobode. Nakon ispitivanja, slede razgovori sa svedocima i utvrđivanje okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Podsetimo, D.H. koji je upravljao autobusom koji je u petak u Zemunu uleteo na dečije igralište u Krajiškoj ulici i izazvao nesreću u kojoj je povređeno četvoro dece.

Autobus je u petak oko 13.35 sati, prema navodima iz policije, probio zaštitnu ogradu dečjeg igrališta i uleteo na igralište u Zemunu. Tokom incidenta je oštetio još dva vozila.

Kod dečjeg igrališta u Zemunu i ranije bilo incidenata

Očevici ove nesreće rekli su za Euronews Srbija da ovo nije prvi put da se slične nesreće događaju upravo na igralištu koje se nalazi na uglu dve ulice, ali i dodaju da je srećna okolnost u ovoj bila ta što nije bilo mnogo ljudi.

"Bilo je užasno, sami vidite, da krši tobogane, ljuljaške, mame su vrištale. Srećom da je ovo doba dana i da nije bio špic i mnogo ljudi", rekla je jedna prolaznica.

Na snimku na kom je zabeležena nesreća vidi se stravičan trenutak - dete koje trči preko platoa i za sekundu izbegava da ga autobus udari i žena kako juri za njim u pokušaju da ga spasi.

Takođe, vidi se žena kako sa dvoje dece prilazi mestu gde će za nekoliko trenutaka uleteti nekontrolisani autobus. Jedno dete se odvaja od majke i trči prema igralištu, putem kojim će sekund kasnije projuriti autobus broj 45 i udariti u vozila parkirana na tom platou.

Žena u tom trenutku, videvši kako autobus nekontrolisano juri u pravcu deteta, ostavlja iza sebe drugo dete, koje je u tom trenutku na sigurnom, i trči za starijim detetom u pokušaju da ga spasi.  Dete je za sekundu izbeglo da ga udari autobus.  

Ono što su, međutim, rekli brojni očevici - bilo je pitanje trenutka kada će dogoditi veća nesreća. Naime, kako oni kažu za Euronews Srbija, na tom uglu postoji problem i baš zbog toga što se nekoliko puta događalo da autobus izleće sa kolovoza, dečji parkić je ograđen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija