Aktuelno

Očevici nesreće u Zemunu: "Bilo je strašno, autobus je uleteo u krivinu nenormalnom brzinom"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2021

-

17:19

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U nesreći koja se dogodila kada je autobus na liniji 45 uleteo na dečje igralište u ulici Krajiška 71 u Zemunu povređeno je četvoro dece. Očevici opisuju da je prizor bio strašan i da je autobus išao "nenormalnom brzinom".

Autobus je oko 13.35 sati, prema navodima iz policije, probio zaštitnu ogradu dečjeg igrališta i uleteo u park u Zemunu. Autobus, nad kojim je vozač izgubio kontrolu, je tokom incidenta oštetio dva vozila. 

Kako je za Euronews Srbija ispričala Boja Ostojić koja je u tom trenutku bila nedaleko od igrališta, autobus je probio ogradu i velikom brzinom uleteo na igralište.

"Nisam mogla da verujem, mame su vrištale, ipak je bilo malo ljudi. Ja sam samo pretrčala ulicu i videla sam kad je ona dva automobila skoro digao koliko ih je udario", rekla je ona.

Ona je napomenula da je bilo "užasno".

"Sami ste videli, da krši tobogane, ljuljaške, mame su vrištale, ja sam vrištala", rekla je ona i dodala da je jedan čovek izašao iz autobusa i napustio lice mesta, ali da ne može da tvrdi da li se radilo o vozaču.

Napomenula je da je dobra stvar bila to što u tom trenutku nije bio toliki špic s obzirom na doba dana.

"Uleteo je u krivinu nenormalnom brzinom, nije uspeo da uđe u Krajišku, nego presekao", naglasila je ona.

Da podsetimo, u nesreći je povređeno je više osoba, među kojima je četvoro dece - troje dece je prevezeno u Dečju kliniku u Tiršovoj, jedna osoba u Zemunsku bolnicu i jedna se naknadno javila u bolnicu.

Vozač je nakon nesreće priveden, preneo je Tanjug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija