Društvo

Velike gužve na granicama, vozila stoje satima zarobljena na svim izlazima iz zemlje

Komentari

Autor: Novosti

26/05/2021

-

19:24

Velike gužve na granicama, vozila stoje satima zarobljena na svim izlazima iz zemlje
Velike gužve na granicama, vozila stoje satima zarobljena na svim izlazima iz zemlje - Copyright Printscreen/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Na srpskim granicama već čitav dan stotine kamiona stoje u nepreglednim kolonama čekajući da uđu na teritoriju Evropske unije. Gužve su najveće na Kelebiji pri ulazu u Mađarsku, ali ništa bolja situacija nije ni u Šidu na ulazu u Hrvatsku kao i na graničnim prelazima prema Mađarskoj.

Šid

Vozač kamiona Dragan Veselinović rekao je za RTS da je kolona na graničnom prelazu Šid duga nekoliko kilometara i da za prelazak jednog kilometra treba šest sati.

Iz AMSS kažu da je vreme zadržavanja na ovom graničnom prelazu 300 minuta, ali da na kamerama uočavaju nepredviđeno dugu kolonu.

Navode da je moguće stvaranje gužve ukoliko je došlo do pada carinskog sistema, ali nemaju tu informaciju.

Vozač kamiona Dragan Ašanin kaze za "Novosti" da od jutros od 11h ceka na graničnom prelazu Šid , a da se dosad pomerio svega dva kilometara i da su neke njegove kolege juce krenule i jos nisu presle granicu.

Kelebija

Kamindžije koje su se uputile u EU preko graničnog prelaza Kelebija sa Mađarskom, našli su se, nenadano, u ozbiljnom problemu. Kako kažu, od juče stoje zarobljeni u koloni dugoj gotovo 20 kilometara i ne mrdaju ni metar.

Kako kažu vozači teretnjaka koji stoje u koloni, ne znaju šta se dešava, a polako im ponestaje hrane i vode.

- Od 18 sati juče nisam ni upalio kamion, nismo mrdnuli ni metar. Mi smo zarobljeni na tri kilometra i 300 metara od graničnog prelaza, a kolona iza nas je duga skoro 20 kilometara. Ne nazire joj se kraj - priča Dejan koji kaže da su vozači nervozni:

- Ostajemo bez hrane, pića, a ne znamo šta se dešava, niko nam ništa ne govori. Niko ne misli na nas.

Na graničnom prelazu Kelebija kažu da su "svesni problema", ali da oni ne mogu ništa da urade, jer je u pitanju neki "problem sa mađarske strane" prelaza. Oni dodaju da zadržavanja ima, "ali ne toliko koliko kažu kamiondžije".

- Zadržavanja na granici su oko pet sati. Naši saobraćajci regulišu saobraćaj i radimo na tome da se situacija normalizuje - dodaju oni.

Gradina

Na auto-putu E-80, od kosine Gradinje do graničnog prelaza Gradina u zaustavnoj traci od sinoć je formirana kolona teretnih vozila koja čekaju da izađu iz zemlje.

JP Putevi Srbije savetuju vozačima da zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Komentari (0)

Srbija