Društvo

Merima Isaković: Javile su mi se nove Lečićeve žrtve, voljne su da svedoče

Komentari

Autor: Nedeljnik

27/05/2021

-

10:55

Merima Isaković: Javile su mi se nove Lečićeve žrtve, voljne su da svedoče
Merima Isaković: Javile su mi se nove Lečićeve žrtve, voljne su da svedoče - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Stojim iza svake reči na onih 18 stranica koje su objavljene u Nedeljniku 8. aprila 2021. godine, ispričala je legendarna glumica Merima Isaković.

Ona je, u novom velikom intervjuu za Nedeljnik, navela da je sve što je ispričala bilo je u nadi da će se time zaustaviti medijska hajka i psihološko zlostavljanje nad "jednom mladom ženom, Danijelom Štajnfeld, koja je uspela da se uzdigne iz pepela i prozove nasilnika na odgovornost".

"A i celo društvo jer tragična trauma koja se desila Danijeli Štajnfeld nije priča o izolovanom činu - jednoj žrtvi jednog nasilja, niti o jednom nasilniku. To je priča o pojavi koja je mnogo češća nego što je društvo spremno da prizna. Koliko sam shvatila, Danijela nije želela da svojom prijavom otvori javnu debatu. Verovala je da će je zakon u njenoj domovini zaštititi i još važnije: da će zaštititi druge devojke od istog i sličnih nasilnika time što će se ovaj nasilnik zaustaviti u razularenoj bahatosti", Merimine su reči.

Merima Isaković ispričala je da su joj se nakon potresnog svedočenja u intervjuu javile devojke koje su joj ispričale kako im je Lečić prilazio na razne nedostojne načine:

"Sve su u to vreme bile studentkinje. Imale su između 20 i 24 godine. Te devojke se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja. Voljne su da svedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisima u tabloidima, pa i šire. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživele od Lečića, ali da sačuvam njihov identitet."

Svedoci su, nastavlja Merima Isaković, voljni da on preda snimke gde su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta.

Ekskluzivno i uživo iz Australije, Isakovićeva će se 28. maja uključiti i učestvovati na Mikser festivalu. Video-intervjua će voditi novinar Aleksandar Đuričić, a Merima će na pomenutu temu govoriti iz ugla žene, ali i kao klinička psihološkinja i neuropsihološkinja.

Komentari (0)

Srbija