Društvo

Temperatura danas ispod proseka: Hladno, kišovito i vetrovito, najviše do 13 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/10/2021

-

07:26

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Za novu radnu nedelju spremite kišobrane i topliju odeću. Vreme će biti hladno i kišovito, vetar će u toku dana oslabiti, pa će biti prijatnije za boravak napolju, a maksimalna temperatura danas tek stepen- dva viša od jutarnje. U najtoplijem delu dana do 13 stepeni.


"Dnevne temperature će i danas i tokom narednih dana biti ispod proseka za sredinu oktobra. Razlog je spuštanje hladne vazdušne mase porekom sa severa", rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

Zahlađenje nam stiže sa severa, a kiše sa juga. U narednim satima ciklon sa Jadrana će oslabiti što za nas znači slabljenje padavina i vetra

Kako je dodala Lazarević, u danu pred nama će biti hladno, kišovito i prepodne vetrovito. Zona sa padavinama danas će uglavnom biti skoncentrisana u Banatu, oko Kikinde, Bečaja i Horgoša.

"Temeperatura sporo raste i danas će biti gotovo ujednačena sa jutarnjom. Maksimalna će se kretati od 9 stepeniu Loznici do 13 u južnim gradovima Srbije", objasnila je Lazarević.

Vetar će u narednim satima oslabiti i promeniti pravac, prvo na istočni a potom na severni.

"Narednih dana vreme u Srbiji biće pravo jesenje, sa puno oblaka, povremenom kišom, i dnevnim temperaturama koje će biti prilično ujendačene. Severni vetar i spuštanje hladnog vazduha neće dozvoliti da živa u termometru, u najtoplijem delu dana pređe 15 podeljak, što je vrednost ispod proseka za ovo doba godine", zaključila je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija