Društvo

U naredna dva dana toplo, temperatura i do 23 stepena, a onda stiže naglo zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/10/2021

-

07:27

U naredna dva dana toplo, temperatura i do 23 stepena, a onda stiže naglo zahlađenje
U naredna dva dana toplo, temperatura i do 23 stepena, a onda stiže naglo zahlađenje - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. U jutarnjim satima mestimično sa maglom. Najviša dnevna temperatura biće oko 23 podeoka.

"Srbija se, baš kao i veći deo Balkanskog poluostrva nalazi pod uticajem visokog vazdušnog pritiska, odnosno anticiklona. Zbog uticaja anticiklona imamo magle koje nastaju zbog noćnog, radijacionog ohlađivanja tla. Te magle su uglavnom kratkotrajne i podižu se sa prvim sunčevim zracima", kaže meteorolog Milena Lazaravić, urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija.

Ona navodi da će u nastavku dana biti pretežno do potpuno vedro. Temperatura će u najtoplijem delu dana biti osetno viša od jutranje, od 17 do 23 stepena. Zapad Srbije biće danas najtopliji deo zemlje. Duvaće slab vetar, južnog do jugoistočnog pravca.

U naredna dva dana očekuje nas blago otopljenje, ali ne i Miholjsko leto. Umereno tople i sunčane jesenje dane prekinuće hladan front sa severozapada koji će Srbiju zahvatiti u subotu u ranim jutarnjim satima.

Za dane vikenda visoke planine će se zabeleti dok će u nižim predelima padati kiša. Temperatura neće prelaziti 15 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija