Društvo

Pred nama najhladniji dan u ovoj sedmici: Na planinama i sneg, do kraja nedelje sveže

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2021

-

07:31

Pred nama najhladniji dan u ovoj sedmici: Na planinama i sneg, do kraja nedelje sveže
Pred nama najhladniji dan u ovoj sedmici: Na planinama i sneg, do kraja nedelje sveže - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti hladno, na jugu zemlje kiša, a na planinama sneg. Temperatura u najtoplijem delu dana do 12 stepeni Celzijusa.

"Pod uticajem anticiklona (visokog vazdušnog pritiska) u narednim satima nastaviće se spuštanje hladnog vazduha sa severozapada Evrope. Kišonosni oblaci bivaju potisnuti dalje na jug i istok". kaže urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević i navela da je pred nama najhladiniji dan ove sedmice.

Ona je navela da atmosfera nije u potpunosti stabilna, i zbog blizine ciklona u Jonskom moru slaba, pa će povremena kiša padati u južnim i istočnim predelima naše zemlje. 

Na visokim planinama poput Kopaonika i Zlatibora  provejavaće susnežica i sneg.

Maksimalna temperatura danas daleko ispod proseka za sredinu oktobra. Hladna vazdušna masa neće dozvoliti da živa u termometru pređe 12 podeljak. U najtoplojem delu dana, dakle, od 7 do 12 stepeni.

Na osećaj hladnoće uticaće umeren povremeno tek i pojačan severozapadni vetar.

"Do kraja nedelje u našoj zemlji ostaje sveže za ovo doba godine. Temperatura će se uz sve više sunca kolebati oko 15 podeljka. Ujutru će biti hladno, uz čestu pojavu mraza i magle koja će vozačima otežavati vožnju, naročito po kotlinama i dolinama", navodi Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija