Društvo

Miholjsko leto tek krajem oktobra i samo u delu Srbije: Danas toplije, temperatura do 15 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/10/2021

-

07:17

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Drugi deo sedmice biće prijatniji, uz sve manje oblaka, a više sunca. Kiša se očekuje uglavnom u južnim i istočnim predelima. Temperatura danas do 15 stepeni Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

Kako je objasnila, ciklon iz Sredozemlja znatno je oslabio, dok je sa druge strane zapadno ojačao anticiklon koji će veći deo Srbije štititi od kišonosnih oblaka, pa zbog toga kiše gotovo i da neće biti.

"Kiša se danas očekuje, ali samo ponegde i to u malim količinama. Tokom većeg dela dana preovladavaće oblaci, ali će povremeno biti i kraćih sunčanih intervala", rekla je Lazarević.

Maksimalna temperatura biće slična jučerašnjoj i kretaće se od 12 do 15 stepeni Celzijusa. Vetar će biti slabog do umerenog inteziteta i duvaće sa severa.

"Naredni dani donose nam relativnu stabilzaciju. U većini mesta će se delimično razvedriti, dok se slaba kiša očekuje samo u južnim i istočnim predelima, na planinama sneg", rekla je Lazarević i dodala da će u drugom delu nedelje biti značajno prijatnije vreme, ali će temperatura i dalje biti ispod proseka. U najtoplijem delu dana kretaće se oko 15 stepeni Celzijusa.

"Miholjsko leto očekuje se u poslednjoj dekadi oktobra, ali samo na zapadu i jugu Srbije. U ostalim predelima preovladavaće umereno prijatno jesenje vreme bez kiše", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija