Društvo

Miholjsko leto ovog oktobra izostaje - temperature ispod proseka, kiša i dosta oblaka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/10/2021

-

07:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Po svemu sudeći Miholjsko leto ovog oktobra će izostati. Narednih dana očekuju nas temperature ispod proseka, dosta oblaka i kiše, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

"Ciklon u Jadranu polako se popunjava, što znači da će kiša u Srbiji danas biti ređa i slabijeg inteziteta nego juče", rekla je Lazarević. 

Kako kaže, slaba kiša, uglavnom u vidu rosulje padaće u narednim satima širom Srbije. Na visokim planinama, provejavaće susnežica i sneg, a putevi će danas biti mokri i klizavi, zato se svim učesnicima u saobraćaju savetuje dodatna opreznost.

Tanjug/Jaroslav Pap

 

"Kada je reč o temperaturi, ona će i danas biti ispod proseka. U najtoplijem delu dana od 11 stepeni na jugu do 14 na severu", rekla je ona i objasnila da je temperatura ispod proseka, jer je vetar promenio pravac na severni.

"U nastavku dana duvaće umeren ponegde i pojačan severac. Primorci neka se spreme za buru", dodala je.

Kakvo nas vreme očekuje do kraja nedelje?

Lazarević kaže da nas da i narednih pet dana u našoj zemlji ostaje oblačno, kišovito i sveže za ovo doba godine.

"Za razliku od prethodnih dana, kada su minimalma i maksimalna imale približne vrednosti, u narednim danima razlika će biti osetna. Naime, jutarnja će se kolebati oko 7 stepeni Celzijusa, dok maksimalna neće prelaziti 15, što je vrednost ispod proseka. Dakle, bez Miholjskog leta na vidiku", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija