Društvo

Organizatori Velikog školskog časa dobili saglasnost za održavanje manifestacije

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2021

-

15:24

Organizatori Velikog školskog časa dobili saglasnost za održavanje manifestacije
Organizatori Velikog školskog časa dobili saglasnost za održavanje manifestacije - Copyright Wikipedia.org/Nevena Dugalić

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori antiratne manifestacije Veliki školski čas, Muzej 21. oktobar i grad Kragujevac, dobili su saglasnost Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut za sutrašnje održavanje te manifestacije, objavljeno je na gradskom sajtu.

Navodi se da je, imajući u vidu da se skup odvija na otvorenom, kao i značaj obeležavanja ovog tragičnog događaja, Batut dozvolio da, osim građana, skupu prisustvuju i učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola, ali uz obavezu da nose zaštitne maske.

Oni bi trebalo da maske nose i dok dolaze na mesto manifestacije ukoliko stižu organizovano u većim grupama, a posebno ako dolaze autobusima, bilo da je reč o gradskom ili namenski organizovanom prevozu.

Nošenje zaštitne maske savetuje se i ostalim građanima koji će prisustvovati, jer je, iako se skup održava na otvorenom, reč o relativno malom prostoru.

Molebanu i skkupu u Šumaricama u Kragujevcu, kod spomenika streljanim đacima i profesorima u Drugom svetskom ratu sutra će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Moleban počinje u 10.30 sati, a u 11.00 sati biće održan Veliki školski čas, muzičko-scenski program, saopštila je pres služba predsednika.

 

Komentari (0)

Srbija