Društvo

Obuka rezervnog sastava u jedinicama Vojske Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2021

-

22:40

Obuka rezervnog sastava u jedinicama Vojske Srbije
Obuka rezervnog sastava u jedinicama Vojske Srbije - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

U jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku realizuje se višednevna obuka lica iz rezervnog sastava Vojske Srbije za različite vojnoevidencione specijalnosti.

Skoro 300 rezervista pešadijskih, artiljerijskih i logističkih specijalnosti osposobljavaju se za kvalitetno i samostalno izvršavanje namenskih zadataka u okviru svojih rodova i službi, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da se u jedinicama Kopnene vojske lica iz rezervnog sastava obučavaju za borbenu upotrebu samohodnih višecevnih lansera raketa 128mm M-77 "oganj" i uvežbavaju taktičke radnje i postupke u okviru posluge tog modernizovanog artiljerijskog sistema.

Istovremeno, u jedinicama Komande za obuku realizuje se obuka rezervnog sastava logističkih specijalnosti koji svoja znanja obnavljaju kroz praktičan rad na poslovima iz domena logistike, prevashodno na rekonzervaciji i opravci motornih vozila, medicinskom zbrinjavanju i pripremi hrane.

Vojska Srbije/ vs.rs

 

Osim osposobljavanja logističkog kadra, realizuje se i obuka rezervnog starešinskog sastava jedne brigade i tri pešadijska bataljona, tokom koje se uvežbava štabni rad u procesu donošenja odluka za organizovanje i izvođenje vojnih operacija, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ta planska obuka pre svega ima za cilj da lica iz rezervnog sastava obnove znanja koja su stekla tokom odsluženja vojnog roka, ali i da se upoznaju sa savremenim načelima upotrebe jedinica i obuče za rad sa sredstvima koja se sada nalaze u naoružanju Vojske Srbije.

Komentari (0)

Srbija