Društvo

Dr Radojičić: Situacija zabrinjavajuća, teže kliničke slike kod dece

Komentari

Autor: FoNet

21/10/2021

-

09:31

Dr Radojičić: Situacija zabrinjavajuća, teže kliničke slike kod dece
Dr Radojičić: Situacija zabrinjavajuća, teže kliničke slike kod dece - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je epidemiološku situaciju zabrinjavajućom, naglasivši da najviše zabrinjavaju teže kliničke slike kod dece, a da je rešenje je, pre svega, vakcinacija odraslih, ali i dece, prema medicinskim normama koje su propisane u svetu, saopštila je gradska uprava.

Radojičić je za TV Hepi istakao da je potrebno podići svest o značaju vakcinacije, jer procenat od 60 odsto vakcinisanih, kome se približava Beograd, nije dovoljan.

Komentarišući problem zagađenja vazduha i ekologije, Radojičić je naglasio da je to centralno pitanje ne samo Beograda, već skoro svih velikih gradova u svetu. Naveo je da svi veliki projekti imaju u sebi elemente koji se tiču ekologije i i brige o životnoj sredini.

Podsetimo, Krizni štab je prelomio da se od subote, 23. oktobra, uvedu kovid propusnice u Srbiji. Bez potvrde o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativnom testu na virus korona posle 22 sata neće moći da se uđe u ugostiteljske objekte – kafiće, restorane, barove.

To znači da će i za sve vrste proslava - svadbe, rođendane, krštenja biti potrebni kovid sertifikati ili da se slavlje završi do 22 sata. 

Kovid propusnice kontrolisaće kovid redari, a kako bi se smanjila mogućnost zloupotrebe oni će uz propusnicu da traže i lični dokument sa slikom kako bi utvrdili identitet. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija