Društvo

Portal Euronews Srbija u izboru za najbolji regionalni informativni portal 2021. godine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2021

-

17:50

Portal Euronews Srbija u izboru za najbolji regionalni informativni portal 2021. godine
Portal Euronews Srbija u izboru za najbolji regionalni informativni portal 2021. godine - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Portal Euronews Srbija ušao je ove godine u izbor za najbolji regionalni online news portal u 2021. - godini u kojoj je euronews.rs i počeo sa radom.  Nezavisan izbor za najbolji portal u regionu četvrtu godinu za redom organizuje "Media daily", specijalizovani regionalni portal za medije i telekom industriju, a nominacija se smatra, kako navode organizatori, i priznanjem za kvalitet i izvrsnost.

U najuži krug ušlo je 30 portala na području šest zemalja regiona - Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije. Najbolji portal bira se na osnovu glasova čitalaca i ocena stručnog žirija koji imenuje organizator izbora. 

"Nominovane portale za ovogodišnji TOP 30 birali smo prema tri kriterijuma. Prvi je bio rejting po (vodećoj evropskoj kući za praćenje digitalnih medija "Gemius" i internet kompanije "Alexa" koja pravi globalnu rang listi najpopularnijih sajtova uz uredničko praćenje rada, drugi je rezultat koji su portali osvojili prošle godine na listi "Media daily" i treći je fokusiranje na portale koji su bili bolje ocenjeni od strane žirija", navode organizatori izbora. 

Žiri čine novinari Miloš Stanić iz Novog Sada, Marijan Jurenec iz Ljubljane, Damir Miljević iz Banjaluke, Orce Kostov iz Velesa, Milica Slijepšević iz Beograda, Olivera Sašek Radulović iz Niša, Saša Paparella iz Zagreba i glavni urednik "Media daily" Neven Šantić iz Rijeke, koji je i predsednik žirija. 

Kako dodaju, svaka država čiji sajtovi su ušli u izbor, ima broj predstavnika u odnosu na veličinu zemlje, pri čemu je blizu 600.000 stanovnika potrebno za svaki sajt koji se nađe u izboru za najbolji regionalni "online news" potal. 

Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a, koja emituje lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. Deo je šire Euronews mreže, koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova u 160 zemalja.  

Portal euronews.rs, zajedno sa televizijom Euronews Srbija, informativni je kanal koji je posvećen objektivnom, nepristrasnom i preciznom novinarstvu, koje Euronews porodica i njeni mediji promovišu svuda gde su prisutni.

Čitaoci će imati priliku za euronews.rs glasaju u okviru izbora za najbolji regionalni portal 2021. u periodu od 1.11 do 30.11. ove godine na našem sajtu, kao i na portalu organizatora mediadaily.biz

 

Komentari (0)

Srbija