Društvo

Patrijarh Porfirije u Banjaluci: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

22:48

Patrijarh Porfirije u Banjaluci: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod
Patrijarh Porfirije u Banjaluci: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh srpski Porfirije rekao je danas u Banjaluci da je narod tih krajeva najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod.

Patrijarh Porfirije ranije danas je u Banjaluci započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, a dočekali su ga episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života RS i Banjaluke.

Nakon toga, u Hramu Svete Trojice služena je doksologija u čast dolaska patrijarha, prenela je RTRS.

"Došli smo ovde da se zajedno molimo da nam Bog da razuma... Bez molitve nije moguće nijedan pedalj sebi dodati, a kamoli rešavati suštinske probleme svog postojanja. Moliti se neprestano jeste poziv Hristov i reči Apostolove nama upućene", rekao je patrijarh u obraćanju vernicima u Hramu.

Patrijarh Porfirije rekao je da je ispunjen radošću, radošću u Duhu Svetome i Gospodu Isusu Hristu i Bogu ocu što je došao u Banjaluku - divni grad i u ovu blagoslovenu zemlju.

Patrijarh je istakao da ovde istinske plodove daje Crkva Hristova i ne treba mnogo pameti i sposobnosti da se uoči šta se sve desilo nekoliko decenija ranije na ovim prostorima.

"To što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova na ovim prostorima nešto što nikada nije prestalo", rekao je patrijarh Porfirije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija