Društvo

Ružić: Onlajn nastava i dalje nije realna opcija za najmlađe, danas sastanak u Ministarstvu zdravlja

Komentari

Autor: RTS

26/10/2021

-

09:20

Ružić: Onlajn nastava i dalje nije realna opcija za najmlađe, danas sastanak u Ministarstvu zdravlja
Ružić: Onlajn nastava i dalje nije realna opcija za najmlađe, danas sastanak u Ministarstvu zdravlja - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

I dalje se razmatra da li deca treba da pređu na onlajn nastavu, ali zasad ta opcija nije realna, bar za one najmlađe, rekao je ministar prostvete Branko Ružić.

"Činjenica da se više mladih zaražava ne znači da je korona potekla iz obrazovnih struktura nego spolja. Danas će Ministarstvo zdravlja imati sastanak. Sada nije realno mislim da se onlajn nastava organizuje bar za one učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, pa nije realno ni za one od petog i šestog razreda. Jednostavno se postavlja pitanje ko će onda da čuva tu decu", ističe Ružić i dodaje da će se za sada truditi da što je više moguće nastava odvija neposredno u školskim klupama.

On je za RTS naglasio da će Ministatstvo uvek da posluša struku i da će zdravstveni deo Kriznog štaba uvek dati konačnu ocenu onoga na koji način treba u drugom periodu organizovati novi model.

"Ja sam pozvao članove kriznog štaba da nam se pridružeu četvrtak u timu za škole. U cilju te borbe donećemo najbolju moguću odluku", podvlači on.

On je izrazio veliku zahvalnost Evropskoj uniji koja je omogučila reformu obrazovanja u Srbiji.

"Od 2003. godine EU je odvojila 100 miliona evra za reformu obrazovanja u Srbiji. To nam je omogućilo da napravimo digitalne biblioteke. Sve nam to pomaže kada koristimo onlajn nastavu kao alat", zaključio je Ružić.

Komentari (0)

Srbija