Društvo

Lončar osudio napad na medicinsku ekipu: Zašto neko zove Hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu?

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

10:50

Lončar osudio napad na medicinsku ekipu: Zašto neko zove Hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu?
Lončar osudio napad na medicinsku ekipu: Zašto neko zove Hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu? - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Zlatibor Loncar najoštrije je osudio napad na ekipu Hitne pomoći, koji se dogodio jutros u Beogradu i poručio da će država preduzeti sve da se svaki sličan slučaj sankcioniše, kako do njih više ne bi dolazilo.

"Krajnje je vreme da se odlučimo da li hoćemo da nas leče profesionalci, lekari ili da verujemo društvenim mrežama i lažima koje se plasiraju. Zašto neko zove Hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu?", upitao je Lončar u pisanoj izjavi.

Ministar je ukazao da medicinski timovi rade 24 sata, obučeni i spremni da pomognu svakome ko ih pozove.

"Fizičke napade, a posebno oružane, onih koji misle da su pametniji od drugih, nećemo tolerisati", poručio je Lončar.

Ekipa beogradske Hitne pomoći, koja je rano jutros izašla na teren, napadnuta je nožem nakon što je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku. Kako je za Euronews Srbija rekla doktorka Ivana Stefanović napad se dogodio jutros oko pet časova u Ulici despota Stefana.

"Mi smo pozvi primili oko 4.37 i odmah izašli na teren. Razlog je taj što je pacijent kašljao. Zbog toga ga je naš tehničar zamolio da stavi masku. Čak je i njegov sin, koji je bio sa njim nosio masku. Međutim, on je burno reagovao, rekao je da ne veruje u maske. Izvadio je nož i pošao da ga ubode, došlo je i do komešanja. Sve se dobro završilo, pozvali smo policiju koja je intervenisala", navela je dr Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija