Društvo

Lončar: Kovid propusnice daju rezultate, produžiti meru na 24 sata

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2021

-

12:55

Lončar: Kovid propusnice daju rezultate, produžiti meru na 24 sata
Lončar: Kovid propusnice daju rezultate, produžiti meru na 24 sata - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Mera o uvođenju kovid propusnica daje predviđene rezultate, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da se zalaže za to da se ta mera produži na 24 sata.

"Ova mera daje željene rezultate, povećava se obim vakcinisanih, a druga stvar imate bezbedniji prostor za sve one koji se nađu na mestima gde te mere važe. Zalažem se da se to proširi na 24 sata, ne vidim nikakav problem za to jer maltene cela Evropa i veći deo sveta živi tako, to su okolnosti koje moraju da se prihvate", rekao je Lončar za Tanjug.

Onima koji su nezadovoljni zbog uvođenja kovid propusnica poručio je da razmisle da li im je bitnije to za šta se zalažu ili su bitniji zdravlje i životi građana.

Na pitanje da li će mera o kovid propusnicama biti produžena na 24 sata i šta o tome kažu u Kriznom štabu, ministar je rekao da će se o tome razgovarati i da je trenutno prelazni period da se svi uigraju i pripreme, ali da mislim da je to neophodno i da ćemo se ići na to.

"Nadam se za razumevanje Kriznog štaba jer jednostavno ušli smo u fazu kada imamo ozbiljne probleme, mnogo obolelih, mnogo ozbiljnije kliničke slike, mnogo više mladih obolelih, deca su nam obolela, trudnice. Nemamo pravo da se igramo, moramo da preduzimamo mere koje će da daju rezultat", zaključio je Lončar.

Od subote, 23. oktobra, od 22 sata stupila je na snagu najnovija mera republičkog Kriznog štaba koja podrazumeva da je u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru obavezno posedovanje validnih kovid propusnica, a od sinoć je krenulo i kažnjavanje onih koji se toga ne pridržavaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija