Društvo

Teška noć u bolnici u Kragujevcu: Nestala struja zbog zemljotresa, osoblje brzo reagovalo, pacijenti nisu bili ugroženi

Komentari

Autor: S.T.

03/11/2021

-

11:12

Teška noć u bolnici u Kragujevcu: Nestala struja zbog zemljotresa, osoblje brzo reagovalo, pacijenti nisu bili ugroženi
Klinički centar Kragujevac - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Zemljotres koji je noćas pogodio Kragujevac doveo je do nestanka struje u delu grada gde se nalazi Univerzitetski klinički centar, te su zdravstveni radnici imali "dramatičnu noć" posebno na odeljenjima intenzivne nege gde se leče najteži pacijenti, priključeni na aparate.

U toj zdravstvenoj ustanovi kažu za Euronews Srbija da se po nestanku struje uključio agregat, da su brzo reagovali medicinski timovi, te da je noć  bila teška za lekare i medicinski sestre koji rade na odeljenjima intentivne nege, a posebno za anesteziologe.

"U trenutku kada je došlo do zemljotresa nestalo je struje u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu. Odmah se uključio agregat i zahvaljujući brzoj reakciji medicinskih timova najteži pacijenti nisu bili ugroženi", kažu u toj zdravstvenoj ustanovi.

U dve nekovid jedinice intenzivne nege trenutno se leči ukupno 25 pacijenata, dok je u četiri kovid intenzivne jedinice 59 pacijenata. 

Na portalu Republičkog seizmoločkog zavoda stoji da su od sinoć registrovana tri zemljotresa na teritoriji Srbije. Prvi je bio jačine 3,9 jedinica Rihtera kod Kragujevca sinoć u 23.25. Drugi je bio takođe kod Kragujevca, jutros u 5.18, jačine 1,9 jedinica Rihtera. 

Treći zemljotres je bio kod Mladenovca jačine 1,6 jedinica Rihtera, jutros u 7.58, pokazuju obrađeni podaci o zemljotresima na portalu Zavoda. Preliminarni podaci pokazivali su da je taj zemljotres jačine 1,7 jedinica Rihtera u regionu Topole. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija