Društvo

Kontrola ugostiteljskih objekata u Beogradu, Novom Sadu i Nišu: Pražnjenje lokala i paprene kazne zbog kovid sertifikata

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2021

-

18:03

Kontrola ugostiteljskih objekata u Beogradu, Novom Sadu i Nišu: Pražnjenje lokala i paprene kazne zbog kovid sertifikata
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska "Koza nostra", novosadski lokali "Alpha craft" i "Kafemat 021", kao i niška kafana "Barka", kažnjeni su u petak uveče novčanim kaznama i pražnjenjem objekata zbog utvrđenih propusta oko kovid sertifikata.

Zbirna kazna za goste bez kovid sertifikata i propust kovid redara za "Koza nostru" je 380.000 dinara, dok je za svakog od 24 gosta kazna po pet hiljada dinara.

Kod novosadskog "lpha crafta" primenjena je mera pražnjena objekta i zabrane obavljanja delatnosti na 24 sata, a zbog sertifikata zaposlenih i fizičke distance izdata su tri prekršajna naloga na po pet, 30 i 150 hiljada dinara.

Ogranaku "Kafemat 021" novosadskog "Phoenix caffa" izrečena je mera pražnjenja objekta i zabrana obavljanja delatnosti 24 časa zbog fizičke distance, a prekršajni nalozi su 300 hiljada, 50 i 30 hiljada dinara.

U niškoj kafani "Barka" inspekcije su utvrdile da vlasnik i dva zatečena gosta nemaju kovid sertifikate pa je pravno lice zbog nepoštovanja mera dobilo prekršajni nalog od 300.000 dianra, 50.000 je kazna za odgovorno lice, a 30 hiljada za kovid redara.

Gosti bez sertifikata dobili su prekršajne naloge na po 5.000 dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija