Društvo

FOTO VIDEO Euronews Srbija na Vračaru: Građani prijavili urušavanje gradilišta, inspekcija izašla na teren

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/11/2021

-

07:55

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Građevinska inspekcija izašla je na teren po prijavi stanara okolnih zgrada na adresi Južni bulevar 94, koji su sinoć prijavili urušavanje gradilišta. Rečeno je da opasnosti za građane nema, ali je gradilište zatvoreno. Očekuje se zvanično saopštenje inspekcije posle čega bi trebalo da bude jasno šta se zapravo dogodilo. Investitor tvrdi da se nije dogodilo ništa van predviđenih tradova. 

Sinoć su, po prijavi stanara, prvo na lice mesta stigli pripadnici Policijske stanice Vračar. Građani su bili na ulici i naveli da su čuli "obrušavanje zemlje" i "pucanje šipova" u temeljnoj jami.

Reporter Euronews Srbija sa terena javlja da građani već nekoliko dana vide i čuju da dolazi do odrona zemljišta u gradilištu. 

Sinoć su na terenu bili i Komunalna milicija i građevinska inspekcija. Iako su rekli da niko iz okoline nije ugrožen, odlučili su da zatvore gradilište, dok se ne vidi ima li potrebe za daljom obustavom rada. 

Radovi su na tom mestu svakako obustavljeni zbog kiše, a investitor Danko Mitrić tvrdi da se "ništa nije desilo".

Euronews Srbija

"Ovde se nije desilo bukvalno ništa van predviđenih radova. Evo i ja sam došao da vidim šta je bilo. Mi inače ne radimo sada zbog kiše", rekao je on za Euronews Srbija.

Građevinska inspekcija je i jutros izašla na teren. Zvanično saopštenje očekuje u toku dana. "Vreme ne ide na ruku, a radovi moraju što pre da se završe", rekli su nezvanično iz inspekcije.

Prikupljena je neophodna dokumentacija, a inspekcija je poručila da nema opasnosti po građane i da bi bilo dobro da se radovi što pre nastave. 

Inače, na gradilište su došli radnici, koji su inače iz Turske. Oni su postavili ogradu kako bi obezbedili temeljnu jamu. 

Komentari (0)

Srbija