Društvo

Nakon obilnih padavina, pred nama prijatan jesenji dan: Temperatura do 12 stepeni, stiže i zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2021

-

07:23

Nakon obilnih padavina, pred nama prijatan jesenji dan: Temperatura do 12 stepeni, stiže i zahlađenje
Nakon obilnih padavina, pred nama prijatan jesenji dan: Temperatura do 12 stepeni, stiže i zahlađenje - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon obilnih padavina koje su zahvatile našu zemlju prethodnih dana, danas će biti suvo, ali vetrovito. Visoka i srednja oblačnost povremeno će zaklanjati sunce, a utisak prijatnog jesenjeg dana kvariće jak jugoistočni vetar.

"Anticiklon istočno od naše zemlje donosi nam blagu stabilizaciju, koja će uzrokovati delimično razvedravanje. Potpuno oblačno biće samo na krajnjem istoku. Magle je i ovog jutra bilo u celoj zemlji, a u dolinama i kotlinama zapadne Srbije zadržaće se i tokom prepodneva", rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako je objasnila, zbog razvedravanja je došlo do intenzivnijeg noćnog izračivanja, te je ovog jutra izmereno svega nekoliko stepeni iznad nule. Oblaci često služe kao "pokrivač" koji zadržava toplotu, te su jutra nakon oblačnih noći dosta toplija nego pri vedrom vremenu.

Temperatura će se u najtoplijem delu dana kretati oko 12-tog podeljka, a samo će na krajnjem istoku biti malo svežije, oko sedam stepeni.

Jak jugoistočni vetar duvaće tokom celog dana. Na jugu Banata i olujnom jačinom.

"Narednih dana očekuje nas vreme slično današnjem. Pretežno sunčano i prohladno, sa vetrom u slabljenju biće do nedelje, za kada se najavljuje novo naoblačenje i slabe padavine, a od ponedeljka i blagi pad temperature", dodala je ona.

Tokom dana će živa u termometru mestimično dostizati 15-ti podeljak, ali će jutro biti hladno, sa temperaturom oko nule.

Komentari (0)

Srbija