Društvo

Kombinovani model za srednje škole u tri grada sledeće nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2021

-

12:27

Kombinovani model za srednje škole u tri grada sledeće nedelje
Kombinovani model za srednje škole u tri grada sledeće nedelje - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Đaci u srednjim školama u Beogradu, Velikom Gradištu i Nišu naredne nedelje će nastavu pratiti po kombinovanom modelu - dan u školi, dan od kuće, odlučio je Tim za škole.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" u nedelji od 1. novembra do 7. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1667 (0,22 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 45 (0,12 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 406 (1,07 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 48 (0,13 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Komentari (0)

Srbija