Društvo

Korona presek: Smanjuje se broj preminulih osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/11/2021

-

15:03

Korona presek: Smanjuje se broj preminulih osoba
Korona presek: Smanjuje se broj preminulih osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 2.777 novozaraženih virusom korona  od 11.399 testiranih. Umrlo je 58 pacijenata

Na bolničkom lečenju je 6.455 pacijenata, a u jedinicama intenzivne nege, na respiratoru je 275 osoba. 

Juče je registrovano 3.484 pozitivne osobe od 14.699 testiranih osoba. Umrlo je 59 osoba, dok je na bolničkom lečenju bilo 6.509 pacijenata, na respiratorima 274 obolela.

 

 

Korona bukti u celoj Evropi. Rusija i Ukrajina već danima unazad beleže nove rekorde u broju preminulih kovid pacijenata, dok je Bugarska nedavno imala najgoru stopu smrtnosti na svetu sa 378 preminulih od posledica korone na 100.000 stanovnika.

Brojke ubrzano rastu i u drugim državama regiona, kao i na Zapadu. Danska je vratila kovid propusnice, u Nemačkoj i u Austriji je sve veći brojevi novozaraženih, a Sloveniji preti kolaps zdravstvenog sistema.

Austrija od sutra uvodi nova ograničenja za nevakcinisane u toj zemlji. Prema odluci vlade, svi građani koji se nisu vakcinisali protiv koronavirusa naći će se u strogom "lokdaunu".

Tako će oni koji nemaju važeći sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovidu-19 ne stariju od 180 dana, moći da napuštaju svoje domove samo samo za odlazak na posao i kupovinu osnovnih životnih namirnica.

Dom će smeti da napuste i da bi otišli do lekara ili u apoteku i ukoliko brinu o nekoj nemoćnoj osobi.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija